Out On the Weekend

Out On The Weekend er åbningsnummeret fra Neil Youngs fjerde album Harvest (1972). Young har udtalt, at denne sang, såvel som Harvest og Heart of Gold fra samme album, var inspireret af hans dengang blomstrende kærlighed til skuespillerinden Carrie Snodgress.

Harvest viste sig at være en pinefuld indspilning, der tog næsten et år fra januar til oktober 1971. Hovedårsagen var Youngs operation, efter at han havde skadet ryggen ved at flytte træplanker på ranchen, som han lige havde købt. Han forsøgte at rette op på problemet med et korset, men havde på i flere måneder. Til sidst valgte han at gå under kniven. I et interview med Rolling Stone i 1975 beskriver Young indspilningen af ​​albummet på sin gård, mens han var ved at komme sig efter en operationen:

”Jeg var svag og kunne ikke holde min guitar oppe. Derfor sad jeg ned på hele min solo-turné i 1971. Jeg kunne ikke bevæge mig for godt, så jeg slappede af i lang tid på ranchen og havde ingen kontakt med nogen. Jeg havde et korset på. Crosby kom op for at se, hvordan jeg havde det, vi gik en tur, og det tog mig 45 minutter at komme til studiet, som ligger kun 400 meter fra huset. Jeg kunne kun stå op fire timer om dagen. Jeg optog det meste af Harvest i korset. Det er meget af grunden til, at det er så roligt et album. Jeg kunne ikke fysisk spille en elektrisk guitar.”

Baslinjen i omkvædet af albumversionen er i øvrigt den samme tone igen og igen, der følger stortrommen. Bare et A hver gang. Ben Keiths pedal steel spiller også bare et A, imens guitarakkorderne skifter rundt. Keep it simple.

Give a hippie too much money and anything can happen.

— Neil Young

Think I’ll pack it in and buy a pick-up
Take it down to L.A.
Find a place to call my own and try to fix up
Start a brand new day

The woman I’m thinking of, she loved me all up
But I’m so down today
She’s so fine, she’s in my mind
I hear her callin’

See the lonely boy, out on the weekend
Trying to make it pay
Can’t relate to joy, he tries to speak and
Can’t begin to say

She got pictures on the wall, they make me look up
From her big brass bed
Now I’m running down the road trying to stay up
Somewhere in her head

The woman I’m thinking of, she loved me all up
But I’m so down today
She’s so fine, she’s in my mindI hear her callin’

See the lonely boy, out on the weekend
Trying to make it pay
Can’t relate to joy, he tries to speak and
Can’t begin to say