Cowgirl In The Sand

Cowgirl in the Sand er fra Neil Youngs andet studiealbum Everybody Knows This Is Nowhere fra 1969. Sangen af én af tre sange fra albummet, som blev skrevet på én og samme dag, mens Young lå hjemme med influenza og høj feber. De to andre numre, der kom ud af febervildelsen var Cinnamon Girl og Down By The River.

Everybod Knows This Is Nowwhere er første album med Crazy Horse, og ikke mindst Danny Whitten på den anden guitar og korsang. En hæsblæsende 10-minutters udgave af Cowgirl In The Sand lukker albummet, og et perfekt eksempel på den skramlende skønhed, som Crazy Horses har stået for lige siden.

Cowgirl in the Sand har lige siden været omdrejningspunktet i mange Crazy Horse-koncerter, ofte strukket ud i knapt 20 minytters længde. Lyt for eksempel til versionen på Live at the Fillmore East fra kl. 1970.

Men sangen har også flere gange været på sætlisten under Youngs akustiske solo shows, hvor den sparsomme instrumentering med bare Youngs akustiske guitar, virkelig demonstrerer Youngs evner som sanger. Vokalen ligger faktisk ekstremt højt, men Young synger melodien, uden på noget tidspunkt at slå over i falset. En af de bedste soloversioner kan findes på Live At Massey Hall fra 1971.

This is a song I wrote about beaches in Spain. I've never been to the beaches in Spain. It's sort of my own idea of what it's like over there.

— Neil Young

Hello cowgirl in the sand
Is this place at your command
Can I stay here for a while
Can I see your sweet sweet smile

Old enough now to change your name
When so many love you is it the same?
It’s the woman in you
That makes you want to play this game

Hello ruby in the dust
Has your band begun to rust
After all the sin we’ve had
I was hopin’ that we turn back

Old enough now to change your name
When so many love you is it the same
It’s the woman in you
That makes you want to play this game

Hello woman of my dreams
Is this not the way it seems?
Purple words on a grey background
To be a woman and to be turned down

Old enough now to change your name
When so many love you is it the same
It’s the woman in you
That makes you want to play this game