Dance Dance Dance

Dance, Dance, Dance er skrevet af Neil Young, men optrådte første gang på Crazy Horses debutalbum Crazy Horse i 1971. Det eneste album fra bandet med Danny Whitten i front, indspillet uden Young. Sangen blev faktisk oprindeligt indspillet af Young og Crazy Horse i 1969 til et country-rock-album, der aldrig blev udgivet. Crazy Horse fik så lov til at indspille nummeret alene til deres debutalbum et par pår senere.

Young spillede selv Dance, Dance, Dance live ved en række koncerter fra 1969 til 1971, ofte som sidste nummer at gå hjem på. Live versioner fra Carnagie Hall 1970 og Live at Massey Hall 1971 er værd at tjekke ud. Nummeret var også på sætlisten, som sidste sang i BBS’s tv-optagedelive session fra 1971, som kan ses ovenfor.

Young genbrugte i øvrigt melodien fra Dance, Dance, Dance til en anden af sine sange, Love Is a Rose, som Linda Ronstadt fik et hit med. Han har siden skiftet lidt imellem, hvilken af de to tekster, han synger. Og i hvert fald er de to sange aldrig at finde på samme sætliste.

Having no knowledge is sometimes exactly what is needed to find a solution.

— Neil Young

Never thought love had a rainbow on it
Used to think a cloud was a nightmare
That was up until I first met you
Now I go around hoping you care

Dance, dance
Feel it all around you
Dance, dance, dance,
Never thought love had a rainbow on it
See the girl dance
See the girl dance

Mississippi mud never touched her fingers
California sand lies in her hand
Love her more than life as the daylight lingers
Early in the morning I’ll be her man

Dance, dance
Feel it all around you
Dance, dance, dance
Mississippi mud never touched her fingers
See the girl dance
See the girl dance