I Am A Child

I Am A Child er skrevet mens Young var en del af Buffalo Springfields, og er med på Buffalo Springfield albummet Last Time Around fra 1968. Young synger fra et barns perspektiv, der henvender sig til en unavngiven mand. Teksten kan tolkes på flere måder, men et oplagt bud ville være, at både barnet og den voksne mand er Young selv. Det indra barn, der konfronterer sit voksne jeg med et inderligt ønske om at blive set.

Selvom I Am A Child først blev udgivet med Buffalo Springfield, er den en klassisk Neil Young-sang hele vejen igennem, og han har spillet den mange gange sammen med mange forskellige backingbands. Bufallo Springfield versionen er et af de første eksempler på at Young omfavner countrymusikken, mens forskellige akustiske soloversioner fra eksempelvis Live At Massey Hall og livealbummet Live Rust fra 1979 er aldeles fremragende. På Live Rust åbner Young ballet med tre forrygende solonumre på den 12-strengede Taylor 855 – heriblandt I Am A Child.

Optagelsen øverst er fra Massey Hall koncerten i 1971.

Corporations don't have children. They don't have feelings or souls. They don't depend on uncontaminated water, clean air, or healthy food to survive. They are beholden to one thing - the bottom line.

— Neil Young

I am a child, I’ll last a while
You can’t conceive of the pleasure in my smile
You hold my hand, rough up my hair
It’s lots of fun to have you there

I gave to you, now, you give to me
I’d like to know what you learned
The sky is blue and so is the sea
What is the color, when black is burned?
What is the color?

You are a man, you understand
You pick me up and you lay me down again
You make the rules, you say what’s fair
It’s lots of fun to have you there

I gave to you, now, you give to me
I’d like to know what you learned
The sky is blue and so is the sea
What is the color, when black is burned?
What is the color?

I am a child, I’ll last a while
You can’t conceive of the pleasure in my smile